foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Šola skoraj bo zaprta. Čez počitnice vsak od nas bo po svoje kolovratil skoz veseli prosti čas. (K. Kovič)

21.02.2018

Aktualno

Obvestila

Koledar dogodkov

Februar 2018
P T S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

V četrtek, 5. 10. 2017, smo imeli učenci od 1. do 4. razreda kulturni dan MEDOSEBNI ODNOSI.
Skozi raznovrstne dejavnosti smo sledili letošnjemu geslu ob tednu otroka POVABIMO SONCE V ŠOLO. 

DSC 0293

 Četrtošolci smo svoje vtise strnili takole:

Nik:
Ta kulturni dan mi je bil zelo všeč. Najbolj mi je bilo lepo, ko smo se lahko igrali. Zjutraj smo pisali, kaj bi lahko naredili, da bi bil pouk bolj sproščujoč. Drugo uro smo šli plesat v telovadnico. To me je zelo utrudilo. Tretjo uro smo po risanju igrali družabni igri policaj in kitajščina. Všeč mi je bila tudi četrta ura, ko je v naš razred prišla skoraj slepa gospa. Bilo je zelo zanimivo. Veliko novega nam je povedala. Opisala nam je tudi, kako se igra različne športe. Peto šolsko uro smo se igrali.
Ela:
Imeli smo kulturni dan. Najprej smo zjutraj risali na temo POVABIMO SONCE V ŠOLO. Drugo šolsko uro smo odšli v telovadnico. Tam smo plesali. Z nami je plesala učiteljica Karmen. Tretjo šolsko uro smo dokončali risanje, nato smo se igrali družabne igre. Četrto šolsko uro je prišla k nam prijateljica učiteljice Karmen. Ime ji je Anja in je slabovidna. Prinesla je pokazat svoje pripomočke, med njim tudi palico za slepe. Peto šolsko uro smo igrali namizne družabne igre.
Anđelina:
Imeli smo kulturni dan, bil je namenjen nam otrokom. Imeli smo pet različnih zabavnih ur. Prvo uro smo risali na naslov Povabimo sonce v šolo. Drugo uro smo plesali, peli in se zabavali. Zelo smo se utrudili. Tretjo uro smo se igrali družabne igre. Četrto uro je prišla gospa Anja, ki slabo vidi. Razložila nam je, kako živi in dela. Skorajda se mi je zasmilila, a sem spoznala, da ji gre dobro. Peto uro smo se igrali z igrami, ki smo jih prinesli od doma. Ta dan je bil zelo zanimiv. Gospe Anji želim vse dobro.
Taj:
Všeč mi je bilo, ko smo ob poslušanju različnih glasb plesali. Zabaval sem se pri igranju družabnih iger. Zanimiva izkušnja mi je bila, ko sem z zavezanimi očmi poskušal priti do okna s pomočjo bele palice. Spoznal sem Braillovo pisavo. Sploh nisem vedel, da obstaja pisalni stroj z Braillovo pisavo, zato sem vesel novega spoznanja. Všeč mi je bilo, ko smo si ogledali, kako se slepi in slabovidni ukvarjajo s športi, tudi s smučanjem. Spoznal sem, da so tako kulturni dnevi veliko lepši od navadnih šolskih dni.

 

Vtisi tretješolcev:
Na kulturnem dnevu mi je bilo najbolj všeč, da nas je obiskala Anja.
Všeč mi je bilo, ko smo plesali in igrali igre.
Zelo zanimivo je bilo, ko je Anja predstavila stroj za pisanje v brajici in šah za slepe.
Igrali smo se razne igre, kako je, če si slep. To je bilo zelo zanimivo.
Izvedela sem, kako plačujejo slepi.
Meni je bilo najbolj všeč, da smo šli v telovadnico in plesali s četrtošolci.
Lepo je bilo spoznati Anjo, ki ne vidi. Razkazala nam je pripomočke za slepe in slabovidne. Zanimive so bile tudi socialne igre.
Lepo mi je bilo plesati in cel dan mi je bil všeč.
Poslušali smo muziko.
Vesela sem, da sem spoznala Anjo.

Copyright © 2018 OŠ Deskle Rights Reserved.