foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Ko se dan prebudi, se v šolo mi mudi ... Lepo je v naši šoli, obišči nas, izvoli. Tako spoznal boš sam naš učenosti hram.

Obvestila

  • POUK NA DALJAVO 
    (od 19. do 23. 10. 2020)

    Spoštovani starši in učenci!

    Obveščamo vas, da bomo skladno z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport zaradi poslabšanja epidemiološke situacije začasno, v tednu od 19. do 23. 10. 2020, izvajali pouk na daljavo za vse učence od 6. do 9. razredaNavodila za delo bodo objavljena v spletnih učilnicah.


    Do nadaljnjega odpadejo vse interesne dejavnosti (razen: bralna značka od 1. do 5. razreda, OPZ od 1. do 4. razreda, bralne sove od 1. do 3. razreda).


    Hvala za razumevanje in pomoč pri reševanju nastale situacije!

Ne spreglejte

SPLETNI IZOBRAŽEVALNI SEMINAR
Varni internet seminar vabilo

V torek, 16. oktobra 2018, smo tudi na naši šoli obeležili SVETOVNI DAN HRANE.
Svetovni dan hrane, ki ga praznujemo že vse od leta 1979, je Organizacija združenih narodov določila z namenom, da bi potrošnike ozavestila o pomenu prehranske varnosti za vse prebivalce.

DSC 0104

Od leta 2015 je gibanje na področju prehranske varnosti usmerjeno k trajnostnemu razvoju, ki predstavlja odpravo lakote, zagotoviti prehransko varnost in boljšo prehrano ter zagotavljati trajnostno kmetijstvo. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) izpostavlja pomen lokalno pridelane hrane za kakovostne in uravnotežene obroke.
Tema letošnjega svetovnega dneva hrane poteka pod geslom Združeni proti lakoti (ZeroHunger). S tem geslom želijo Združeni narodi opozoriti, da se lahko proti lakoti, ki danes pesti že kar milijardo ljudi, borimo le na način, da se poveča proizvodnja hrane na vseh ravneh, lokalno, regionalno in globalno.
Na šoli smo na ta dan gostili dobavitelja sadja in zelenjave za Šolsko shemo, »Moja štacuna, dobra roba«, ki si prizadeva za kratke oskrbne verige z dobro hrano. V Moji štacuni se trudijo, da nam vedno ponudijo čim več lokalne hrane, ki je po njihovo posebna zato, ker je edinstvena, pristna, sezonska in diši iz zgodb lokalnih ponudnikov.
V času rekreativnega odmora je učence pričakala bogato obložena miza s hrustljavim jabolčnim čipsom, svežim kakijem, vegansko čokolado in tofujem lokalnega proizvajalca – z željo, da vse učence spodbudimo, da s hrano ravnajo spoštljivo ter tako prispevajo k boju proti lakoti in zmanjšanju količin zavržene hrane.

Projekti

objem

Koledar

Oktober 2020
P T S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Copyright © 2020 OŠ Deskle Rights Reserved.