foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Zima je in pada sneg, zunaj led in mraz. V izbi naši je toplo, pridi, dedek v vas. (Janez Bitenc)

07.12.2019

Aktualno

Dragi december

Obvestila

Desklanski aržet

Koledar

December 2019
P T S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Projekti

DSCN1847V okviru projekta Simbioza giba smo se na šoli odločili, da se odzovemo povabilu občine Kanal ob Soči in organiziramo pohod za vse učence šole ter predšolske otroke iz vrtca.

Odločili smo se ponuditi štiri smeri pohoda, prilagoje starosti in sposobnostim otrok, tako da je lahko vsakdo zbral sebi primerno pot. Za najmlajše, ki so odšli na taborniški prostor društva, so člani društva Rod odpornih želv organizirali igre z žogo, streljanje z lokom in še kup zanimivih aktivnosti. Ni pa manjkalo niti hrane in pijače. Res so se potrudili in ob tej priložnosti se jim iskreno zahvaljujemo. Druga skupina otrok (2. in 3. r) je odšla na »položnejši« pohod v okolici Deskel, kjer so spoznavali različne domače znamenitosti in značilnosti pokrajine. Učenci druge triade so se povzpeli na Vodice, natančneje na Vodičarjevo domačijo, kjer so jih pričakali domači in poskrbeli, da nihče ni ostal ne žejen ne lačen. Tudi družini Vodičar lepa hvala. S starejšimi učenci pa smo jo mahnili na Korado. Skrbnik koče nas je dočakal odprtih rok in otroci so veselo poskakovali naokrog, ko je že bil čas vrnitve domov. Ob hoji navzdol so nekateri občutili nekaj težav, pa vendar nič resnejšega, tako da smo se vsi srečno vrnili domov.
Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, saj nas je ves čas grelo sonce. Pohod je minil brez težav. Na pohodu so se nam pridružili tudi starši, stari starši in upokojenci.
Najlepša hvala vsem, ki ste nam priskočili na pomoč in vsem udeležencem omogočili enkratno izkušnjo.

 

Prvošolci so povedali ...

 

Drugošolci so zapisali tako ...

 

Tretješolcem je bilo najbolj všeč ...

 

Četrtošolce je navdušil fičo ...

Copyright © 2019 OŠ Deskle Rights Reserved.