foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Križemsvet gredo stopinje, križemsvet gazi po snegu. Ena izmed njih je moja, nanjo pada sneg. (Kajetan Kovič)

DSC 0044

 

 

 

 

 

 

 

Uspelo nam je!

Sedmošolci Urška Krumpak, Luka Maffi in Kristjan Bašelj smo se v preteklem šolskem letu odločili, da bomo sodelovali na kvizu Male sive celice, za kar smo se pod mentorstvom učiteljice Tee Brešan čez leto skrbno pripravljali. Na pripravah, ki so potekale enkrat tedensko v popoldanskem času se je z nami družil tudi Lovro Tinta, žal pa vsako ekipo sestavljajo samo trije učenci, tako da smo bili le-to prisiljeni določiti z žrebom.
15. 9. 2015 smo skupaj z razredničarko Sonjo Školaris odšli na prvo izmed osmih letošnjih predtekmovanj, ki je za področje Primorske potekalo na OŠ Šturje v Ajdovščini. Za štiri mesta, ki omogočajo merjenje moči pred televizijskimi kamerami, se je potegovalo trideset ekip sedmošolcev iz osnovnih šol širne Primorske. Najprej je potekal pisni del, na katerem ekipe s skupnimi močmi odgovarjajo na vprašanja in se s čim boljšim izkupičkom točk trudijo prebiti med osem ekip, ki dobijo možnost nadaljevanja na ustni del tekmovanja. Med pisnim in ustnim delom je bil kratek odmor, v katerem je žirija popravljala naše pole, mi pa smo z devetošolci iz OŠ Šturje skozi komedijo, ki so jo ustvarili v lanskem šolskem letu, odšli na končni izlet z avtobusom. Pri tem smo se seveda neznansko zabavali in tako sprostili del napetosti.
Po razglasitvi rezultatov pisnega dela smo presrečni ugotovili, da smo se uvrstili na odlično drugo mesto, kar nas je vodilo naprej med osem ekip, ki so se med seboj na ustnem delu potegovale za končni cilj, ki je bil skupen vsem – uvrstitev na tekmovanje pred kamerami. Na ustnem delu smo se pomerili v igri »Izberi težavnost«, ki nam je ponudila pridih televizijskih oddaj, k čemur je največ pripomogel njen voditelj Pavle Ravnohrib, dolgoletni vodja studijskih oddaj. Z njim sta prišla še člana žirije Darko Hederih in Marjan Škvorc, ki sta skrbela za nemoten in pravilen potek tekmovanja. Vsaka ekipa je dobila štiri vprašanja, vredna po dve točki. Seštevek točk iz pisnega in ustnega dela je prinesel končni vrstni red in določil prve štiri ekipe, ki so postale del nove televizijske sezone oddaj Male sive celice. In ja, uspelo nam je. Zasedli smo končno drugo mesto. Boljša od nas je bila samo ekipa OŠ Jožeta Krajca iz Rakeka, za nami pa sta se uvrstili še ekipi OŠ Branik in OŠ Dušana Bordona iz Kopra. Sedaj moramo počakati še na ostalih sedem predtekmovanj, ki bodo potekala širom po Sloveniji, potem pa se bo začelo zares.
Do kod nas bo ta avantura pripeljala, je danes še težko reči, v vsakem primeru pa smo z doseženim že sedaj zadovoljni in bogatejši za izkušnjo, ki nam bo za vedno ostala v lepem spominu.
                                                                                                                                                                                                          Kristjan Bašelj

Projekti

objem

Koledar

Januar 2021
P T S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Copyright © 2021 OŠ Deskle Rights Reserved.